Műgyűjtők éjszakája, tárlatvezetésekkel

Kiállításmegnyitók, tárlatvezetések, szocreál zenés parti, ékszer és iparművészeti bemutatók is várják az érdeklődőket a Műgyűjtők éjszakáján a budapesti Falk Miksa utcában.

A Haas Galériában ezen az estén zár Litkey György (1907-1975) festőművész emlékkiállítása, amelyet az érdeklődők 19 és 21 órakor ifjabb Straub Dezső zenés improvizációi mellett tekinthetnek meg. A Pintér Galériában Lenin a parketten címmel szocreál dj-est szórakoztatja a résztvevőket 18 órától a több száz szocreál műből rendezett kiállítás falai között.

A Kálmán Makláry Fine Arts Galleryban Hur Kyung Ae koreai festőművész 2012-ben készült képeit és néhány korábbi alkotását bemutató kiállítás nyílik. A Bardoni Intérieur a Magyarországon született, de 1950-től Franciaországban élt és alkotott Kallos Pál munkáiból rendez kiállítást. A galériában a képzőművészeti alkotások mellett a 20. század különleges Art Nouveau, Art Deco és Bauhaus stílusú közép-európai bútoraiból és kiegészítőiből kaphatnak ízelítőt a látogatók – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég  hétfőn az MTI-vel.

A Ferdinánd Galériában a kortárs művészet népszerűsítését célzó kiállítás és vásár, az Anni Domini Antikvitásban régi tárgyak kincsestára, a Montparnasse Galériában eredeti francia art deco bútorok és lakás kiegészítők várják az érdeklődőket.

A Wladis Galériában a Wladis-műhelyben tervezett és készült ékszerek bemutatóját, az Ezüstmaci Galériában egyebek mellett porcelánok, kerámiák, ezüsttárgyak és ékszerek bemutatóját rendezik. Az Artcore Antik Designban a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző 20. századi bútorokat, a Nemes Galériában 19-20. századi magyar festményeket és grafikákat, valamint 16-20. századi külföldi mesterek alkotásait láthatja a közönség.

(Időpont: november 29., csütörtök, 17-24 h)

MTI-fotó: Mohai Balázs
Forrás: MTI