Indiában vetítették Deák Krisztina Aglaja című filmjét

A filmet műsorra tűzte az Indiai Köztársaság legnagyobb nemzetközi filmszemléje Goában – tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-t.

Az A-kategóriás nemzetközi filmfesztivál november 20-án kezdődött, és péntekig tart. Az Aglaja című film keddi díszbemutatóján részt vett Deák Krisztina és Szakács Györgyi, a film jelmeztervezője is.

Az Eszterkönyv és a Jadviga párnája című filmek rendezőjének legutóbbi alkotása valós eseményeket dolgoz fel, egy Nyugat-Európába menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáját meséli el.

A forgatókönyv, amelyet a rendezőnő jegyez, a fiatalon meghalt, román származású svájci írónő, Aglaja Veteranyi A gyermek a forró puliszkába esett című regénye alapján készült.

A főszerepekben Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt és Jávor Babett látható. A lengyel és román partnerekkel koprodukcióban készült film operatőre Máthé Tibor volt, magyar producere Muhi András, gyártója az Inforg Stúdió.

Az Aglaja című film nemzetközi premierje az antalyai filmfesztiválon volt, amelyen elnyerte a legjobb film és a Török Filmkritikusok Szövetségének (SIYAD) díját is.

Forrás: MTI