A kisfiú meg az oroszlánok – Bemutató a Magyar Színházban

Az évad első nagyszínpadi bemutatójaként Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című művét tűzi műsorra a Magyar Színház. A premiert december 1-jén tartják.

Lázár Ervin meséjét először mutatják be budapesti színházban – olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a cirkuszi mutatványokban bővelkedő, Bal József által rendezett előadásban a Magyar Színház színészei mellett a Magyar Légtornász Egyesület növendékei és a Pesti Magyar Színiakadémia diákjai is fellépnek. Az előadásban a közönség Bede-Fazekas Szabolcsot, Kubik Annát, Holecskó Orsolyát, Losonczi Katát, Jegercsik Csabát, Benkő Nórát, Auksz Évát, Rancsó Dezsőt, Pavletits Bélát és Tahi Józsefet láthatja.

Lázár Ervin meseregénye a cirkusz világába röpíti az olvasót, nem lesz ez másképp a Magyar Színházban sem, ahol Madák Zsuzsanna átiratában mutatják be A kisfiú meg az oroszlánokat. Bruckner Szigfrid, a szeretetreméltó nyugdíjas artista oroszlán és Peti kalandjait ezúttal igazi cirkuszi darabként viszik színre.

Mint a színház honlapján olvasható, a Magyar Színház színészei hónapok óta az artistaképzőben tanulják a trükköket, gyakorolják a különböző akrobatamutatványokat. A produkcióban például Auksz Éva és a légtornászok függönyakrobatikai számot adnak elő.

Forrás: MTI