Bemutató és filmklub a Komáromi Jókai Színházban

Újabb bemutatójához érkezett a 60 éves Komáromi Jókai Színház. 2012. november 30.-án, az ünnepi évadban másodikként, Spiró György: Príma környék című tragikomédiája kerül sorra, Valló Péter m.v. rendezésében.

A szerző ebben a művében az öregek, az elhagyatottak, a „feleslegessé váló” családtagok problémájával foglalkozik – mégpedig pengeéles humorral. Furcsa dolgok történnek egy vadászterület közepén fekvő öregek otthonában. Látszólag minden rendben, a napok nyugodt mederben folynak. Aztán, egy szép napon…

Annak érdekében, hogy a történetet, mely a közép-európai látszatvilágokról szól, még „emberközelibb” módon sikerüljön megmutatni,  szükség volt  egy sajátos szcenikai megoldásra.  A nézőtér felkerült a színpadra, s a nézők testközelből figyelhetik színészeink játékát.

A darab szereplői: Fabó Tibor (Jászai Mari-díjas), Bandor Éva (Jászai Mari-díjas), Benkő Géza m.v., Holocsy Krisztina, Molnár Xénia, Cs. Tóth Erzsébet m.v., Tar Renáta, Dráfi Mátyás (Jászai Mari-díjas), Majorfalvi Bálint, Olasz István és Szabó Viktor.
Díszlettervező Valló Péter m.v., jelmeztervező Gadus Erika m.v.

A bemutató időpontja 2012. november 30-án 19.00 órakor.

A jubiláló  Komáromi Jókai Színház égisze alatt 2012. december 3.-án kezdi meg tevékenységét a Vasmacska  Filmklub a színház Vasmacska Stúdiójában. Első alkalommal a MEPHISTO című, Szabó István 1982-ben alkotott filmjét tekinthetik meg az érdeklődők, majd ezt követi december 17.-én  Stanley Kubrick rendezésében az 1968-ban készült 2001: Űrodüsszeia című film. A vetítés  mindkét alkalommal 17.30 órakor kezdődik. Kőzelebbi információk a színház honlapján  www.jokai.sk a Vasmacska címszó alatt.

Jegyek az egyes  előadásokra, valamint a filmklubbeli vetítésekre a színház jegypénztárában válthatók:
Hétfő–péntek: 9.00 – 12.00 és 13.00 – 15.00 (továbbá az előadások kezdete előtt egy órával)
Információ: +421 35 7908 150, valamint a színház honlapján – www.jokai.sk