Kálloy Molnár Péter ismét rockerszerepben

Harmadik stúdióalbumát készítette el Kálloy Molnár Péter, a népszerű színművész.

A gyermek énbennem című anyag nem tipikus színészlemez, hanem igazi rockzene, saját szerzeményekkel.

„Egy ideje már készen voltak ezek a dalok, most alakult úgy, hogy újra mögém állt egy kiadó. Úgy gondolom, hogy zenészként és énekesként is fejlődtem az előző anyagokhoz képest, akárcsak a dalszerzésben. Hrutka Róberttől, a lemez hangszerelőjétől, zenei rendezőjétől nagyon sokat tanultam, például ő szoktatott le a musicales éneklési stílusról” – mondta a művész az album sajtóbemutatóján.

A gyermek énbennem című lemez három évvel követi Kálloy Molnár Péter második anyagát, a Pesti álom című korongot, az első A nő után címmel 2008-ban jelent meg. A tizenkét felvételt tartalmazó új CD-n az éneklő és gitározó színészt Hrutka Róbert (gitár, billentyűs hangszerek, vokál), Fehérvári Attila (basszusgitár), Cséry Zoltán (billentyűs hangszerek), Kalmus Felicián (cselló), Markó Ádám (dob) és Dely Domonkos (ütőhangszerek, vokál) kísérte.

„A szövegekben folytattam az előző két lemez történetmesélős megközelítését, de az érzelmek ezúttal talán nagyobb hangsúlyt kaptak. A címadó dalt Palya Beával éneklem, ezt tavaly Londonban egy koncerten már bemutattuk. Az együttműködés úgy jött, hogy véletlenül kiderült, kölcsönösen tiszteljük egymás munkáit” – fejtette ki.

Az irónia természetesen ezen a lemezen is jelen van, például az Álomférfi című dal szövegében, a Mesevilágban („sós kútba, ha beletesznek/a hősök kivesznek, ne félj/a hősök kivesznek, akár/a dínók kivesznek”) vagy A Nagy Végtörlesztőben.

„Muszáj reflektálni a világ dolgaira. Eljátszottam a gondolattal, milyen lenne, ha Pókember unokatesója mint A Nagy Végtörlesztő idejönne és megmentené az embereket. Ez egy játék, amihez rajzfilmes-képregényes klip készült” – tette hozzá.

Kálloy Molnár Péter elmondta, hogy a tervek szerint jövő év elején lesz az új lemezét bemutató koncert, amelyet ezúttal nem valamelyik színházban tart, hanem rockos helyszínen. „Vendégként meghívnám Palya Beát és Ákost is, utóbbinak szerepeltem egyik idei klipjében”. A gyermek énbennem című lemez a Sony Music kiadásában jelent meg.

Forrás: MTI