Duda Éva Társulat – After

Duda Éva Társulat – After
Időpont: 2012. november 30., december 1., 20:00
Helyszín: MU Színház

After. Ever After. Happily Ever After!

Egyszer csak történt valami. Egy törés.
A Családban férfi, nő és gyerekek.
Különös belső történetük, élethelyzeteik,
tragikomikus jelenetek álomszerű képekben.
Túlélők, vagy újrakezdők? Vagy csupán a férfi
emlékezetének képfoszlányai? Furcsa társaság.

Az AFTER című előadás az alkotók törekvése szerint a családon belüli összetartozás erejét, az egyéniség sajátosságait, az egymásra utaltságot és a családi kötelékek pozitív és negatív hatásait vizsgálja.

Maga a fogalom, a család, mint a társadalom alapvetőpillére, mint a „normális” életforma, egyre több értéket és teret veszít a társadalomban. Ennek sok oka van: az egyre jobban előtérbe tolakodó egyéni jogok, az önzésre ösztökélő média, a változó munkavállalási körülmények, stb. Itt persze még sok okot sorolhatnánk fel, de egy tanulság egész nyilvánvaló: a pár egymáshoz való viszonya és a család érdeke eltávolodtak egymástól. Nyilvánvaló, hogy a család intézményében olyan mértékű változások történnek, amelyek eredményeként könnyen lehet, hogy eltűnik abban a formában, ahogy azt nem is olyan régen ismertük.

„Itt ugyanis nincs tabu, például a szexualitás is a család része – hiszen azt is ott tanuljuk. Ne pedofil szülőket, meg Ödipusz-komplexusban tobzódó gyerekeket felvonultató szélsőségeket képzeljünk, hanem azt a bizonyos egészséges, vitális hétköznapi szexualitást. Duda táncaiban mindez magától értetődően válik a család sajátjává, ahogyan az összetartozás és annak megkérdőjelezése is.” Nyulassy Attila, 7óra7.hu

Előadók/alkotók: Csák Beatrix, Csuzi Márton, Fülöp László, Jenna Jalonen
Zene: Kunert Péter
Fény: Payer Ferenc
Díszlet: Mindák Gergely
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Jelmez, Koreográfia: Duda Éva

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, NKA, MU Színház, Táncélet.hu, SÍN Kulturális Központ
Fotó: Dömölky Dániel
www.evaduda.net