A Káva Kulturális Műhely Bábok című előadása miskolci iskolákban

A Káva Kulturális Műhely Bábok című előadása miskolci iskolákban

a SziTu program keretében

2012. november 21 – 23.

Miskolci Nemzeti Színház SziTu programjához kapcsolódóan meghívta a Káva Kulturális Műhelyt, hogy mutassa be 14-16 éves miskolci fiatalok számára Bábok című színházi nevelési programját.

A Bábok című színházi játék középpontjában a szabadság és a kompromisszumok témája áll. A szabadság kapcsán a felelősségről, a kötelességekről, a szabályokról és az elvárásokhoz való alkalmazkodásról gondolkodnak közösen a színész-drámatanárok és a résztvevő fiatalok. A program középpontjában (fókuszában) a következő kérdés áll: Mire képes, mire hajlandó az ember azért, hogy megfeleljen másoknak?

A Bábok című program 3 nap alatt hat miskolci iskolába jut el: november 21-én a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, és a Zrínyi Ilona Gimnázium, 22-én a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és a Balázs Győző Református Líceum, 23-án pedig az Eötvös József Szakközépiskola és a Földes Ferenc Gimnázium tanulói játszhatnak együtt a Káva színész drámatanáraival.

A Bábok alkotói:

Színész drámatanárok: Milák Melinda, Romankovics Edit, Gyombolai Gábor, Kardos János

Színházi munkatársak: Tóth Miklós, Kiss Gabriella

A foglalkozásban szereplő színházi jelentek Georg Büchner szövegei, a csoport és Viski Dorottya improvizációi alapján születtek.

A Káva magas szakmai színvonalon, elismerten működő, hazai és nemzetközi programokat bonyolító színházi és drámapedagógiai műhely.

Fő tevékenységük színházi nevelési (Theatre in Education – TIE) programok készítése és rendszeres megvalósítása általános és középiskolai csoportoknak, ugyanakkor elkötelezettek drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is.

Az ország különböző pontjain főként 9-16 éves, sok esetben hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok csoportjaival dolgoznak. (Kísérleti előadásokat felnőttek számára is létrehoznak.)

Programjaik során magas esztétikai minőségre és a tanulási formák komplex alkalmazására törekednek.

A társulat 1994-ben kezdte munkáját, 1997 őszétől vált teljesen önállóvá. Munkatársaik Magyarország legtapasztaltabb szakemberei közé tartoznak a dráma, a színházi nevelés és a civil menedzsment területén.

A miskolci előadások:

2012. november 21. szerda

10 óra Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium (21 fő, 10. évfolyam)

Cím: 3529 Miskolc, Fényi Gyula tér 2-12.

15 óra Zrínyi Ilona Gimnázium

Cím: 3530 Miskolc, Nagyváthy J. u. 5.

2012. november 22. csütörtök

10 óra Kós Károly Építőipari Szakközépiskola (29 fő, 10. évfolyam)

Cím: 3527 Miskolc, Latabár E. 1.

15 óra Balázs Győző Református Líceum (21 fő, 11 évfolyam)

Cím: 3531 Miskolc, Győri kapu 23.

2012. november 23. péntek

10 óra Eötvös József Szakközépiskola (30 fő, végzős osztály)

Cím: 3534 Miskolc, Gagarin u. 54.

15 óra Földes Ferenc Gimnázium

Cím: 3525 Miskolc, Hősök tere 7.

www.mnsz.eu

,