Keira Knightley félreolvasta az Anna Kareninát

Még csak 19 éves volt Keira Knightley, amikor először olvasta az Anna Kareninát, ezért igencsak elcsodálkozott, amikor felnőtt fejjel újra elővette, és egészen mást talált a könyvben, mint amire emlékezett. A brit színésznő játssza ugyanis a Tolsztoj-regény adaptációjának főszerepét, és természetesen az eredeti művel kezdte a felkészülést.

„Nagyon elcsodálkoztam, mert egészen más emlékeket őriztem a karakterről – mondja a színésznő. – Amikor először olvastam, ő volt az ártatlan áldozat, és mindenki aljasnak látszott körülötte. Szegény Anna semmiről sem tehetett. Aztán amikor újraolvastam, teljesen paff lettem. Teljesen más volt a leányzó fekvése, ami valósággal sokkolt. Már elkezdtem magamban felépíteni a karaktert, erre kiderült, hogy teljesen más személyiséget kell alakítanom.”

Knightley egyetértett Joe Wright rendezővel, hogy sokkal sötétebb Anna Kareninát kell megmutatniuk, mint amilyet a nagyjából 25 eddigi filmes és tévés adaptációban látni lehetett. Anna nem áldozat, hanem öntudatos nő, aki katasztrofális szerelmi kapcsolatba bonyolódik, aminek szörnyű tragédia a vége.

„A legtöbb feldolgozás igyekszik Annát szimpatikusnak ábrázolni, nálunk viszont legalább annyira antihős, mint amennyire rokonszenves karakter” – összegzi a színésznő.

(Anna Karenina – hazai bemutató: 2013. január 24.)

Forrás:www.uipduna.hu