Téli ekönyv hullám

Minden eddiginél nagyobb számban jelennek meg új ekönyvek az idei őszi-téli időszakban magyar nyelven. Eezekből ajánlunk most néhány újdonságot.

Minden stílus és téma szerelmesei megtalálják a nekik való olvasnivalót. A romantikus-erotikus slágerkönyvek, mint pl. A sötét ötven árnyalata vagy a Hozzád kötve mellett a visszafogottabb romantika híveinek sem kell csalódnia, hiszen nemrégiben jelent meg pl. Vass Virág legújabb regénye ekönyv változatban, a Ringass, Amadeus, de az újabban könyvkiadóként is a piacra lépett Bookline is kényezteti az erre fogékony olvasókat Papp Diána Bodza Bisztrójával. Persze nem szabad elfeledkezni az idősebb korosztály viszontagságairól sem, Pataki Éva Nőből is megárt a nagymamája bő és humoros ízelítőt ad ezekből.

Aki inkább másfajta izgalomra vágyik, annak Frei Tamás A bankár című thrillerét ajánljuk, de ott van még Gonda Rudolf izgalmas búváros kalandja, a 213 bar is, vagy Kate Van Dyke Vérzivatara, a Tűzmadár sorozat első része.

A tudományos-fantasztikum rajongói is el vannak kényeztetve, hiszen egyre több nemzetközi premiercím jelenik meg ekönyvben is. Most pl. a Metropolis Mediától az Árnyak és rémek című Ray Bradbury emlékkötet olyan szerzők írásaival, mint Neil Gaiman vagy Joe Hill, de megjelent Jacek Dukajtól a Zuzanna és a világmindenség a Typotex kiadó jóvoltából, valamint kapható az idei Zsoldos Péter-díjas regény, Antal Józsed iDealje is.

A klasszikus szépirodalmi kínálat is szépen bővül, érdemes kiemelni Rubin Szilárd posztumusz regényét, az Aprószenteket a törökszentmiklósi gyilkosságsorozatról, a Závada Pál színműveit tartalmazó Janka estéit, illetve az orosz sztárszerző, Ljudmila Ulickaja: A mi urunk népe című novellagyűjteményét.

Egyre népszerűbbek a fiataloknak, fiatal felnőtteknek szóló young adult (YA) regények, ezek közül már kapható Joss Stirlingtől a Lélektársak – Sky és a Geopen kiadó regénye, Kendare Blake-től a Vérbe öltözött Anna, de hamarosan érkezik a skandináv slágerregény, A Kör is.

Sportrajongóknak Graham Hunter bestsellerét, a Barca – A világ legjobb csapatának történetét ajánljuk, illetve Benkő Gábortól a Futballgyilkosokat, utóbbi a hazai bundabotrányoknak jár alaposan utána. Aki szereti a Rolling Stonest (van, aki nem?), annak a Bookline kiadásában megjelent Christopher Andersen: Mick Jagger – Egy féktelen zseni extrém élete című ekönyvet érdemes beszereznie.

Aki pedig komolyabb vizekre evezne, annak olyan könyvek kerülhetnek a látóterébe, mint Ropolyi László könyve, Az internet természete, Saint-Simon hercegtől az Emlékirataim vagy az első erdélyi ekönyv, Kelemen Attila Ármin interjúkötete, az Így működik Markó Béla.

www.ekonyv.hu