Új színházi folyóirat jelent meg Erdélyben

A Játéktér című folyóirat egyrészt krónikása, másrészt közreműködője szeretne lenni a romániai magyar színházi életnek, de emellett a világ főbb színházi eseményeit is igyekszik elhozni olvasója számára.

A nagyváradi Interetnikai Színházi Fesztivál keretében bemutatták a Játéktér című, új erdélyi színházi folyóiratot. Ebben magyar és román alkotók, szakemberek, kritikusok, írók publikálnak a közönség számára is érthető nyelven. Úgy tervezik, hogy a tartalom mintegy kétharmad része szól majd a színházkedvelő olvasónak, egyharmadában viszont a szakma számára szeretnének hasznos olvasnivalót nyújtani – mondta el Sebestyén Rita színházesztéta, író, a folyóirat főszerkesztője az MTI-nek.

Az első szám A5-ös formátumban jelent meg több mint száz oldalon fekete-fehér nyomtatásban. A nyomtatott változat mellett a jatekter.ro honlapon és a Facebookon is részben azonos, részben eltérő tartalmakat kínálnak a színház iránt érdeklődő olvasóknak.

A főszerkesztő közölte, negyedévente történő megjelenéssel számolnak, de a kedden bemutatott első számban nem merték rögzíteni a megjelenés gyakoriságát, nehogy – az anyagiak miatt – ne tudják teljesíteni ígéretüket. Sebestyén Rita „szenvedélyesen és bolondul optimista” hozzáállást ígért, és – mint fogalmazott – ez az optimizmus megteremti a negyedévenkénti megjelenés feltételeit.

Forrás: MTI