Segélykoncert a rászoruló újságírókért

Segélykoncertet szervez hat hazai újságíró-szervezet a nehéz helyzetbe jutott kollégáik megsegítésére. A november 15-én 19 órakor kezdődő koncerten fellép többek közt Oláh Ibolya, Molnár Ferenc Caramel, Balázs Fecó, Benkő László vagy a Republic zenekar a budapesti a SYMA Csarnokban.

A szolidaritási akciót az idén júliusban hat szakmai szervezet hirdette meg Zenészek az újságírókért, az újságírók egymásért alcímmel. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), a Magyar Újságírók Közössége (MÚK), a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ), a Protestáns Újságírók Szövetsége (PRÚSZ), a Tudományos Újságírók Klubja (TÚK) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) együttműködési nyilatkozatot írt alá, közös szervezőbizottságot és segélyezési testületet hozott létre – idézi fel az előzményeket az MTI-hez eljuttatott sajtóközlemény.

„A koncert címe – Összefogunk! – a szervezők meggyőződése szerint nemcsak a zenészekkel való összefogást jelenti, hanem az újságírószakma összefogását is egy mindenki számára elfogadható, nemes cél érdekében” – olvasható a dokumentumban.

A többórás koncerten olyan neves zenészek adják elő legnépszerűbb dalaikat, mint a Republic együttes, Oláh Ibolya, Molnár Ferenc Caramel, Keresztes Ildikó, Balázs Fecó vagy az Omega együttesből is ismert Benkő László és Jankai Béla. Fellép továbbá Somló Tamás és a szintén Omega-tag Mihály Tamás. „Ő és Pásztor Anna, az Anna and the Barbies frontembere a Tíz év múlva című Cseh Tamás-dal feldolgozásával, Oláh Ibolya pedig egy vadonatúj számmal készül” – áll a közleményben.

A közönséget a zenei blokkok közti rövid szünetekben Garami Gábor és Abaházi Csaba rádiós műsorvezetők szórakoztatják majd. A szolidaritási akciót kezdeményező szakmai szervezetek képviseletében Keleti Éva Prima Primissima-díjas fotóriporterrel, a MÚOSZ szociális bizottságának elnökével és Szikora Józseffel, a MAKÚSZ elnökével az összefogás hátteréről, a médiában dolgozók együttműködésének lehetőségeiről beszélgetnek. A magyar közszolgálati televíziózás két ismert és népszerű személyisége, Krizsó Szilvia és Horvát János is színpadra lép – olvasható a dokumentumban.

Forrás: MTI