Görög Ibolya: Tanácsoskönyv – Új kalamajkák

Megjelent a Protokoll – az életem szerzőjének új könyve!

Szócikkek, élmények, szösszenetek a viselkedéskultúra területéről

Kedves Olvasóim! (…) Rendszeresen kapok önöktől kérdéseket, és rájövök, tényleg, az azokban felmerülő problémákról is kellene írnom. Így aztán vettem egy nagy levegőt, és elhatároztam, szülessen meg a Tanácsoskönyv”– írja bevezetőjében Görög Ibolya.

A „protokoll nagyasszonyának” trilógiája (Protokoll – az életem, Mindennapi maceráink, A nyilvánosság kelepcéi) az első kötet megjelenése után több mint egy évtizeddel ma is hatalmas népszerűségnek örvend. Legyen szó a Miniszterelnöki Hivatalban protokollfőnökként töltött évek tapasztalatairól, a hétköznapi élethelyzetekben való viselkedési normákról, vagy a közszereplők reflektorfényben töltött idejéről, Görög Ibolya mindig humorral fűszerezi mondandóját, így segít abban, hogy a leírtak észrevétlenül is részünkké váljanak, és az Élet hozta újabb kalamajkákból illendően kerüljünk ki.

A Tanácsoskönyv egyaránt mutat utat magánéleti és hivatalos szituációkban: betűrendbe szedve igazít el minket az ajándékozástól (legyen az privát vagy céges) a zavarásig, illetve a zenészeknek szóló tanácsokig, amelyeket szösszenetek vagyis Szösszök és a szerző saját rajzai tesznek összetéveszthetetlenül „görögibolyás”-sá.

Részlet a kötetből

Szössz
Késés nincs. Pár éve egy konferenciára vártunk egy nemzetközi hírnevű parfüm-szakembert. A hölgy tényleg Igazi Név a szakmában. Öt perc, tíz perc, negyed óra – sehol nem volt. Aztán húsz perc késéssel megérkezett ezzel a felkiáltással: „Tudod, Ibolya, a primadonna mindig késik”. Mire én azt válaszoltam neki: „A profi meg ott van időben”.
No de hát mit beszélek, Elisabeth Taylor a végrendeletében adott arra utasítást, hogy a temetését késéssel kezdjék…

A szerzőről

Görög Ibolya 1987-től 1999-ig dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán. 1992-től mint protokollfőnök irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit.

Elméleti felkészültségét jelenleg a viselkedéskultúráról, a protokollról, a rendezvényszervezésről tartott előadásokon, írásokban hasznosítja, melyekben megosztja közönségével a – számos próbán szerzett – gyakorlati tapasztalatait is.

A Haszon Magazin 2009-ben és 2010-ben is a 25 legfontosabb magyar nő közé választotta Görög Ibolyát, akinek ,,szenvedélyes előadásaival, tanácsadásai és könyvei révén sikerült visszahoznia valamit a hagyományos polgári világ viselkedéskultúrájából”.

Forrás: Athenaeum Kiadó