Fényképrejtvények kiállítása a hódmezővásárhelyi Emlékpontban

Hódmezővásárhely ismert épületeiről teleobjektívvel készített fényképek és hozzájuk kapcsolódó helyismereti feladványok szerepelnek az Emlékpont csütörtökön délután nyíló interaktív tárlatán, melyen Dömötör Mihály fotóművész közel nyolcvan fényképrejtvényt ad fel a látogatóknak.

A Hol van ez? alcímet viselő kiállításon a művész sajátos játékra invitálja az érdeklődőket, ugyanis a kiállított épületrészletek magukban hordozzák a kérdést: hol is készülhetett a felvétel, illetve mi látszik a képen? A nézők válaszait a kiállításon elérhető feladatlapokon, illetve az Emlékpont közösségi oldalán (www.facebook.com/emlekpont) várják a szervezők.

„A legtöbb, amit remélhetek, hogy egy apró részlet megragadásával sikerül megláttatnom az egészet.” Hódmezővásárhely leghíresebb szülöttének, a világhírű építészeti fotográfusnak, Lucien Hervének az idézetét választotta legújabb kiállításának mottójául Dömötör Mihály fotóművész, aki ismert vásárhelyi épületek kevéssé ismert részleteire hívja fel a látogatók figyelmét az Emlékpontban nyíló tárlatán.

„A kiállítás ötletét a Vásárhely műemlék épületei című kötet fényképanyaga adta. A teleobjektív közel hozza Vásárhely épületeinek rejtett szépségeit, ezért úgy gondoltam, hogy ezt egy képrejtvény formájában érdemes lenne a nagyközönséggel is megismertetni” – mondta Dömötör Mihály.

A várost jól ismerők számára a felismerés örömét adja majd a tárlat, míg a településen kevésbé járatosaknak a megismerés élményét nyújthatja.

Forrás: MTI