Megnyílt új helyén a Csodák Palotája

Az 1500 négyzetméteres kiállítótérben mintegy száz játék, interaktív eszköz várja az érdeklődőket – mondta el az MTI-nek Mizda Katalin, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója.

Megnyílt a Csodák Palotája új helyén, a Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban, Budapest 22. kerületében szombaton. Az 1500 négyzetméteres kiállítótérben mintegy száz játék, interaktív eszköz várja az érdeklődőket – mondta el az MTI-nek Mizda Katalin, a Csodák Palotája ügyvezető igazgatója.

Az interaktív tárlat fő újdonsága a tematikus elrendezés. Így egyebek mellett a mechanikával, a fénnyel, az elektromossággal, a logikával kapcsolatos eszközök találhatók egy csoportban.

A hangok tematika alatt futó játékokat nem tudták egy csoportba elhelyezni, mert zavarják egymást, így szétszórva találhatók a kiállításban – közölte az igazgató, hozzátéve: néhány eszközt a terem belmagassága miatt nem tudtak beépíteni, de elképzelhető, hogy ezek a bevásárlóközpont más területein helyet kaphatnak.

Az eszközök a látogatók által működtetve, többnyire játékos formában mutatnak be fizikai jelenségeket és törvényszerűségeket. A kiállítótérben egyebek mellett szögletes kerekű autó, fakírágy, légágyú és Lego-mozi várja a látogatókat. Az Öveges teremben fizika show, a moziteremben ismeretterjesztő filmek vetítése, valamint Tesla-transzformátor bemutatója is színesíti a programokat.

Szabolcs Attila, a kerület polgármestere kiemelte: nagyon örül, hogy ideköltözött a Csodák Palotája, hiszen az a cél, hogy minél több ember látogasson el ide és ismerje meg ezt a településrészt.

Németh Zoltán, a városrész fideszes országgyűlési képviselője jelezte: fontosnak tartja, hogy az ifjabb nemzedék játékos módon ismerkedjen meg a természettudományokkal, így például a fizikával. Köszönetet mondott azért, hogy az intézmény Budafok-Tétényben nyitott újra.

MTI Fotó: Kovács Tamás
Forrás: MTI
, ,