Dupla koncerttel tér vissza az LGT

A nagy érdeklődés miatt a korábban meghirdetett időpont másnapján, 2013. február 16-án is lesz LGT-koncert a Papp László Budapest Sportarénában, így a zenekar dupla fellépést tart.

A ráadás LGT-koncertre a jegyértékesítés csütörtökön reggel kezdődik – tájékoztatta a szervező ShowTime Budapest szerdán az MTI-t. A magyar rockzene történetének egyik legfontosabb zenekara február 15-én és 16-án öt és fél év szünet után áll színpadra. Az LGT korábban még sohasem játszott a Papp László Budapest Sportarénában, a három hónap múlva esedékes dupla fellépésüknek az Újrahasznosítás címet adták.

A Locomotiv GT 1971-ben alakult, 13 stúdióalbumot készített, a jelenlegi felállás 1976-ban alakult ki: Presser Gábor (billentyűs hangszerek, ének), Karácsony János (gitár, ének), Somló Tamás (basszusgitár, szaxofon, ének), Solti János (dob). Az LGT 1992-es búcsúkoncertje a Nyugati pályaudvaron volt, 1999-ben a Felvonulási téren játszottak, 2002-ben és 2007-ben pedig a Hajógyári-szigeten. A csapat tavaly decemberben két szám erejéig már újra összeállt Zorán koncertjén.

„Többet akarunk játszani, mint az elmúlt alkalmakkor, tehát inkább négy, mint három órát. Egyébként nemcsak az Arénában nem játszottunk még, az elődjében, a Budapest Sportcsarnokban sem léptünk fel soha” – mondta korábban Presser Gábor az MTI-nek. Az LGT egyfajta supergroupként alakult 41 évvel ezelőtt, Presser korábban az Omega, az azóta elhunyt Barta Tamás gitáros a Hungária, Frenreisz Károly basszusgitáros a Metro, Laux József dobos szintén az Omega tagja volt. Frenreisz 1973-ban, Barta egy évvel később, Laux pedig 1976-ban lépett ki.

A csapathoz számos sláger fűződik, köztük például a Szólj rám, ha hangosan énekelek, a Mindenki másképp csinálja, az Ilyen a boksz vagy a Ringasd el magad. A zenekar első stúdióalbuma 1971-ben jelent meg (Locomotiv GT), a legutóbbi 2002-ben (A fiúk a kocsmába mentek).

Forrás: MTI