Megzavart egy előadást a Shakespeare Company alapítója

Megzavarta Csehov Ványa bácsijának bemutató színházi előadását Londonban a Royal Shakespeare Company alapítója, de már bocsánatot kért.

A 81 éves Sir Peter Hall félbeszakítva az egyik szereplő záró mondandóját, felordított a nézőtérről a színpadra: „Állj, állj, állj! Nem működik, nem dolgozol igazán! Nem elég jó!”  Kissé halkabban, de azért jól hallhatón még hozzátette dohogva, hogy akár otthon is nézhetne tévét.

A megalázó kritika a londoni West Enden a Vaudvielle Színházban harsant fel péntek este. Laura Carmichael színésznő kapta, aki 26 éves és ezzel a szereppel debütált a West Enden.

Hall utána nem győzött bocsánatot kérni tőle. Tettére azt hozta fel mentségül – ami szintén nem túl dicsérő -, hogy elaludt, és amikor felriadt, azt se tudta, hol van.

„Élveztem az estét, tetszett Laura játéka, nem tudom kellően hangsúlyozni, hogy megjegyzésem semmiképpen sem neki vagy a produkciónak szólt. Meglehetősen öreg vagyok, elpilledtem egy pillanatra, és amikor a feleségem felébresztett, hirtelen összezavarodtam” – idézte Hallt hétfőn a The Daily Telegraph című brit lap.

Sir Hall 1973 és 1988 között volt a brit Nemzeti Színház igazgatója, többször is rendezte Anton Pavlovics Csehov Ványa bácsi című színművét.

Forrás: MTI