A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság programjai novemberben és december elején

November 6.: DDNP Klub – New York–San Francisco–Grand Canyon–Las Vegas – Gáspár Attila előadása
Diavetítéses előadás.
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 17.00 óra. Ingyenes program.

November 7.: A biológia úttörői – kutatók itthon és a nagyvilágban – Temesi Andrea előadássorozata
Szent-Györgyi Albert, Czeizel Endre, Csányi Vilmos
Diavetítéses előadás.
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 17.00 óra. Ingyenes program.

November 10.: Márton-napi éjszakai túra
A program az Ökocsali Csoporttal együttműködésben valósul meg.
A program során virágszirmos-leveles lampiont készíthetnek az érdeklődők a Biobia portán, majd az elkészült lámpásokkal tehetnek érdekes esti sétát a Babás szerkövekig. A program során gyógytea és libatöpörtyűs kemencés lángos kóstolására is lehetőség nyílik.
Helyszín, időpont: Cserkút, Pajta szálló, 17.00 óra. A túra hossza, időtartama: 3 km, 3-4 óra. A részvételi díj: 500 Ft/fő.

November 13.: Öko-szemlélet a mindennapokban 5. – Buchert Eszter beszélgetéssorozata
A nyitott beszélgetés során a témában jártas meghívott vendégekkel keresünk választ arra, hogy egy kis odafigyeléssel, néhány változtatással hogyan élhetjük környezettudatosabban mindennapjainkat, hogyan tehetjük „zöldebbé” otthonunkat. A beszélgetés vendége: Hajnal Klára (PTE TTK Földrajzi Intézet).
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 17.00 óra. A részvétel ingyenes.

November 14.: Kis denevérkutató – Pecsétgyűjtő program gyerekeknek (II. sorozat)
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központja játékra invitálja a 7-13 éves diákokat! A játék egy előadássorozat része, ahol a résztvevők rengeteg érdekességet tudhatnak meg a természetvédelem gyakorlati tevékenységeiről, valamint a növényekről, a gombákról és az állatokról. Azok a gyerekek, akik a pecsétgyűjtő sorozat hat programján részt vesznek, ingyenesen látogathatnak el családjukkal (max. 5 fő) a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság egyik szabadon választott túrájára 2012-ben vagy 2013-ban.
A november 14-i program témája: Ismerkedés a denevérek titokzatos világával.
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 15.00 óra. A program időtartama: 1,5 óra. A részvételi díj: 300 Ft/fő.

November 15.: Képes útirajz Dél-Afrikából és Kenyából – Sallai Zoltán előadása
Sallai Zoltán 2011. 08.16-09.09. között „Az európai és afrikai vidrák  életmódjának tanulmányozása” program keretében ismerkedett Dél-Afrika és Kenya vidrás élőhelyeivel,  a különleges növény- és állatvilággal.  Több száz képpel illusztrált előadása a különleges Afrikát mutatja be az érdeklődőknek.
Diavetítéses előadás a Dráva Kapu Bemutatóközpontban. Helyszín, időpont: Dráva Kapu Bemutatóközpont, Barcs-Drávaszentes, 15.00. A részvétel ingyenes.

November 19.: Kis Természetbúvárok Szakköre
A Kis Természetbúvárok Szakkörének foglalkozásain rátermett oktatók segítségével, élményt adó programokon fedezhetik fel a gyerekek az élővilág titkait. Többek között megtudhatják miért érkeznek hozzánk télen a madarak, hogyan lehet túlélni a fagyos telet, milyen az élet a hóhatár felett, az édesvizekben és az óceánokban.
A november 19-i foglalkozás témája: Távoli tájak küldöttei.
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 15.00 óra.
Program időtartama: 1,5 óra. A részvételi díj: 300 Ft/fő.

December 4.: DDNP Klub – A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Pro Silva szellemiségű tevékenysége – Nagy Gábor előadása
Diavetítéses előadás.
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 17.00 óra. A részvétel ingyenes.

December 8.: Karácsonyváró szöszmötölés a Fehér Gólya Múzeumban – Kézműves játszóház gyerekeknek
A vidám, alkotó délelőtt a karácsonyi készülődés jegyében telik, természetes anyagokból alkothatnak szebbnél szebb karácsonyfadíszeket a gyermekek.
Helyszín, időpont: Kölked, Fehér Gólya Múzeum, 10.00 óra. A részvételi díj: 500 Ft/fő.

,