Múzeumok Őszi Fesztiválja a Magyar Nemzeti Galériában

Izgalmas programok az egész családnak kedvezményes áron!

Időpont: 2012. november 10. szombat 11-18 óráig

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, C épület, I. emelet

Programok minden korosztálynak!

Megismerkednél régi korok ismert szereplőivel, hőseivel? Elidőznél a magyar történelem képei között? Szívesen beszélgetnél az I. kerület díszpolgáraival és közben operarészletekben gyönyörködnél? Itt a helyed!

2012. november 10-én szombaton 11 és 18 óra között izgalmas programokkal vár minden érdeklődőt a Nemzeti Galéria. A gyerekeket a délelőtt folyamán kreatív műhely, gyermekmegőrző és kincskereső játék várja. A Hősök, királyok, szentek című kiállításban 11.30-kor indul családi tárlatvezetés. Babakoncert és hangszerbemutató 11 és 12.30-kor kezdődik. A délután folyamán az I. kerület díszpolgárai lesznek vendégeink. A Várhoz, illetve a múzeumhoz kapcsolódóan beszélgetést hallhatnak Szalóky Károllyal, a Várfok Galéria tulajdonosával, Buzinkay Géza irodalomtörténésszel és Bakó Annamáriával, a Litea Könyvesház vezetőjével. A beszélgetések között operarészletek csendülnek fel a Moltopera énekeseinek előadásában. A programra kedvezményes belépési lehetőséggel várjuk a családokat; a gyermekeknek, 18 éves korig, a belépés ingyenes.

Tekintsétek meg együtt a Hősök, királyok, szentek című kiállítást! Ezen a napon minden 18 év alatti gyerek ingyen, míg egy kísérője féláron válthatja meg jegyét.

11.00-14.00 – Gyertek, játsszunk régi korok ismert szereplőivel! Megismerkedünk a hét vezér és Szent István történetével. Bepillantunk a magyar várak csatáktól hangos világába. Majd meglátogatjuk a dicsőséges Mátyás királyt udvarában. A magyar történelem képei között kalandozunk, és papírból kollázst készítünk. Kreatív műhely és gyerekmegőrzés Kincskereső-játék értékes nyereményekkel!

11.00-11.30 és 12.30-13.00 – Kamarakoncert és hangszerbemutató gyerekeknek Az elsősorban kicsiknek szóló programon a Váci Szimfonikus Zenekar művészei, Kutor Noémi hárfán és Gudor Judit klarinéton a klasszikus zeneirodalom népszerű dallamait szólaltatják meg Vivaldi, Mozart, Haydn és Schumann műveinek segítségével. Az érdeklődők nemcsak megismerhetik, de ki is próbálhatják a hangszereket.

11.30 – Családi tárlatvezetés a Hősök, királyok, szentek. A magyar történelem képei és emlékei című kiállításban Kicsik és nagyon együtt fedezhetik fel a kiállítás legszebb és legizgalmasabb képeit.

15.00-17.00 – Díszpolgárok vendégségben A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében ezen a szombaton az I. kerület díszpolgárai közül Szalóky Károllyal, a Várfok Galéria tulajdonosával, Buzinkay Géza irodalomtörténésszel és Bakó Annamáriával, a Litea Könyvesház vezetőjével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

15.00 – Operarészletek a Moltopera énekeseinek előadásában.

15.15 – Az én sétám. Beszélgetés Szalóky Károllyal, a Várfok Galéria tulajdonosával.

15.45 – Operarészletek a Moltopera énekeseinek előadásában.

16.00 – Arcképek és torzképek. Beszélgetés Buzinkay Géza irodalomtörténésszel, helytörténésszel.

16.30 – Szarka Józsefné A Budavári Palotában születtem című könyvéből Klem Viktor, a Radnóti Színház színművész olvas fel.

17.00 – Beszélgetés Bakó Annamáriával, a Litea Könyvesház vezetőjével.

17.30 – Operarészletek a Moltopera énekeseinek előadásában.

 

Bővebb információ: www.mng.hu

Jegyár: Teljes árú jegy: 2400 Ft
Kedvezményes felnőtt jegy (gyerekkel): 1200 Ft
Gyermek (18 éves korig): ingyenes

 

,