A Magyar Wagner Társaság elnöke kapta idén az Arany-W díjat

Király Évának, a magyar Richard Wagner Társaság elnökének ítélte idén a Richard Wagner Társaságok Nemzetközi Szövetsége legmagasabb rangú kitüntetését, az Arany-W elnevezésű díjat.

Ezt a rangos elismerést azon kevesek kapják, akik kimagasló érdemeket szereznek Richard Wagner zenéjének és eszmeiségének népszerűsítése terén – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel. A díj átadására, a magyar társaság tanácskozására vasárnap érkezett Budapestre Eva Märtson, a Wagner Társaságok Nemzetközi Szövetségének elnöke.

A magyar Richard Wagner Társaság rendezvényének vendége volt Marton Éva operaénekes, a Richard Wagner Társaság fővédnöke, valamint Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója és Várbíró Judit, a Müpa zenei szerkesztője, a Budapesti Wagner-napokon készült filmek alkotója.

A világ 159 Wagner-társaságának mintegy 46 ezer tagját képviselő Eva Märtson elnök köszöntőjében méltatta a budapesti székhelyű Richard Wagner Társaság kimagasló eredményeit, és az elnöki posztot 13 esztendeje töretlen aktivitással betöltő Király Évát, valamint a munkában is hű társát, Király László gyermekgyógyászt.

„Ez a nekünk adományozott, különleges megbecsülés kötelez bennünket arra, hogy minden igyekezetünkkel óvjuk, ápoljuk, terjesszük a felbecsülhetetlen értékű wagneri hagyatékot most és a jövőben is” – idézte a közlemény Király Évát, aki betegsége miatt a rendezvényen nem tudott részt venni, és akit Eva Märtson a Wagner Társaságok Nemzetközi Szövetségének elnöke a kórházban látogatott meg.

Forrás: MTI