Halloweeni horrormaraton a Corvin moziban

Az október 26-i Halloween Night Fest programján a műfaj újdonságai szerepelnek.

A pénteki mozimaratonon este hattól reggel hatig peregnek a magyar közönség számára először látható európai és amerikai produkciók. A filmekre külön-külön is jegyet lehet venni, de a hét alkotásból álló teljes programra érvényes karszalag is váltható. A horror és a sci-fi szerelmesei az éjszaka során zombikkal, vérfarkasokkal és mutánsokkal találkozhatnak a filmvásznon.

A műsorban látható Alejandro Brugués argentin rendezőnek a fantáziafilmek idei brüsszeli nemzetközi filmfesztiválján Ezüst Holló-díjjal elismert Juan a zombivadász című filmje, valamint William Eubank Love című sci-fije, amiért az athéni filmmustrán rendezői díjat kapott. Vetítik továbbá Juan Martínez Morentól a több nemzetközi fesztiválon díjazott Vigyázat, vérfarkas!, Elio Quirogától a 2006 óta számos filmmustrán bemutatott Sötét óra, az ausztrál Stephen Amistól A 25. birodalom, a francia Xavier Genstől a Hasadás és a brit Steve Barkertől A helyőrség: Fekete nap című filmet.

(A fesztiválról lemaradók október 26-tól egy hónapig a UPC videotárjából is elérhetik a horrormaratonon bemutatott alkotásokat.)

Forrás: MTI