Bernardo Bertolucci új filmje az olasz mozikban

Egy tizenéves és egy huszonéves fiatalról szól Bernardo Bertolucci új filmje, az Io e te című alkotás október 25-től látható az olaszországi mozikban.

A hetvenegy éves rendező ismét a fiatalokról forgatott filmet, akiknek világára, érzelmeire, problémáira a mai napig jól emlékezik. A Niccolo Ammaniti azonos című regényéből írt film a 14 éves Lorenzo (Jacopo Olmo Antinori) és a 25 éves Olivia (Tea Falco) történetét viszi vászonra. A magába zárkózó, környezetétől elbújni akaró Lorenzo egy hétre római otthona pincéjébe költözik be, ahol úgy gondolja, végre nyugalomra találhat. Mostohatestvére, a heroinfüggő Olivia borítja fel terveit – ismertette az olasz sajtó a film történetét.

A fiú és a lány egymást segítő kapcsolata a pincében bontakozik ki: „Bertolucci ismét szűk térben, az érzelmekre koncentrál” – jegyezték meg az olasz filmkritikusok hangsúlyozva, hogy a tragédiával végződő regénnyel ellentétben a rendező reménnyel zárja a történetet.

A filmet az idei cannes-i filmfesztiválon versenyen kívül mutatták be és a közönség tizenkét perces tapssal jutalmazta.

„Ez a felszabadulás filmje” – nyilatkozta Bertolucci, aki kilenc év után rendezett ismét legutolsó filmje, az Álmodozók (The Dreamers) óta.  A rendező elmondta, hogy amikor betegsége miatt kerekesszékbe kényszerült, sokáig ki sem mozdult otthonról. Az Én és te azonban ismét életkedvvel töltötte el és már újabb filmen dolgozik.
Forrás: MTI