"Szupertemplomot" avatnak Brazíliában

Huszonötezer ember befogadására alkalmas, hatalmas templomot adnak át november elején Brazíliában.

Huszonötezer hívő befogadására alkalmas templomot adnak át november 2-án Brazíliában, Dél-Amerika legnépesebb és a világ egyik legelkötelezettebben katolikus országában.

A Sao Paoló-i templom Ruy Ohtake építész tervei alapján készült, a tervező nem kért pénzt a munkáért. Ohtake a világhírű építész, Óscar Niemeyer hasonló terveiből merített ihletet a hullám formájú templomhoz, amelynek belsejében 25 ezren, az épületen kívül pedig további 75 ezren imádkozhatnak egyszerre.

A „szupertemplom” egy 30 ezer négyzetméteres területen épült fel, korábban sörgyár működött a helyén. A területet Marcelo Rossi brazil pap – egyben egyházi énekek népszerű előadója és vallási témájú könyvek szerzője – vette meg egy vállalkozóval együtt. Rossi lemezeiből eddig 12 millió példány kelt el, legutóbbi könyvéből, az Ágape címűből 8,2 millió fogyott. A pap elmondta, ebből származó bevételeit fordította a Santuario Theotokos nevű templom megépítésére. „Sok száz évig fog állni, a város új turisztikai látványossága lesz” – jelentette ki az épületről Rossi.

A fiatal pap Brazília-szerte ismert tömeges miséiről, például azokról, amelyeket Sao Paolónak a Santo Amaro nevű negyedében tart. Az új templom ékessége az a 42 méter magas betonkereszt, amely az épület tetején áll. A megnyitón Rossi misét celebrál, és fellépnek híres brazil énekesek.

Forrás: MTI