Star Trek-jelmezes világrekord Londonban

Mintegy 1100 ember viselt valamilyen Star Trek-jelmezt a kultikus sci-fi rajongóinak hétvégi londoni kongresszusán, és ezzel valószínűleg világrekord dőlt meg.

A szervezők adatai szerint 1083-an öltöztek be az Űrszekerek valamely szereplőjének jelmezébe, és ezzel vélhetően sikerült lepipálni a sokkal nagyobb Las Vegas-i rajongói kongresszus 1040 fővel felállított augusztusi rekordját. A rekord hitelesítése az elkövetkező napokban várható a Guinness Rekordok Könyvének bíráitól.

A rekordkísérlet résztvevőinek többsége a sorozatbeli űrhajósok valamelyikének meghatározott színű egyenruháját viselte, és csak elvétve akadtak köztük romulánok, klingonok és vulkánik.

A Star Trek-téma nem szűnő vonzerejét jelzi, hogy 17 ezren gyűltek össze a háromnapos londoni találkozóra, hogy ünnepeljék a 46 éve született filmes motívumot, amelyből e gyűjtőcímen az évtizedek során hat, együttesen 723 részes tudományos-fantasztikus filmsorozat, egy rajzfilmsorozat, 11 egész estés mozifilm és több száz regény, videojáték született.

A Star Trek kapitányok egyikét alakító színész, a ma 81 éves William Shatner külön dokumentumfilmben boncolgatta az ilyen monumentális összejövetelek okát. A színészből lett rendező arra a következtetésre jutott, hogy mítoszhiányos korunkban nagy igény mutatkozik az olyan mitológiák iránt, mint amilyet a Gene Roddenberry amerikai forgatókönyvíró, producer és futurológus által az 1960-as években kitalált világ kínál.

Forrás: MTI

,