Jön a 100. Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színházban

100. előadásához érkezett a Madách Színházban a Jézus Krisztus Szupersztár című musical. A jubileumot különleges előadással teszik emlékezetessé a nézők számára.

2012. október 26-án este az előadás után a közönséget több meglepetés is elvarázsolhatja. Megjelenik ugyanis a színpadon Jézus szerepében Csengeri Attila, Feke Pál és Tóth Attila is. Ugyancsak mindhárom szereposztásban látható lesz Mária Magdolna: Gallusz Nikolett, Balogh Anna és Polyák Lilla is színpadra lép. Heródes dalát is hárman éneklik majd: Szerednyey Béla, Nagy Sándor és Ádok Zoltán. Az estét egy frenetikus Szupersztárral zárjuk majd, amelyet pedig két Júdás: Serbán Attila és Varga Lajos előadásában láthatnak.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice Jézus utolsó hét napját feldolgozó világhírű rockoperáját 2010. szeptember 17.-től láthatja a közönség a Madách Színházban. A Jézus Krisztus Szupersztár ősbemutatóját 1971-ben tartották a New York-i Mark Hellinger Theater-ben. A rockopera óriási sikert aratott, 720 alkalommal tűzték műsorra. Londonban 1972 augusztusában mutatták be, a premiert követő 8 év alatt az előadást 3358 alkalommal láthatta a közönség. A rockopera hangfelvétele háromszor is az amerikai toplista élére került. A színpadi változat bemutatója előtt kiadott lemezen a Deep Purple frontembere – Ian Gillian (Jézus szerepében) is közreműködött. A rockopera első, Norman Jewison által jegyzett filmváltozata 1973-ban került a mozikba. A film 6 Golden Globe jelölést, valamint a Legjobb zene kategóriában egy Oscar-díj jelölést tudhat magáénak. 2000-ben megszületett a színpadi változat második film feldolgozása. A DVD-n megjelenő filmet 2001-ben a Performing Arts kategóriában nemzetközi Emmy- díjra jelölték.

Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház

1983-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretei között mutatta be a Madách Színház az első Webber-musicalt – a Macskákat, amelyet mindössze két évvel korábban mutattak be Londonban. Webber „non-replica” előadás létrejöttét szorgalmazta, így a Madách Színházban önálló produkció született, és nem az eredeti londoni változat másolatát láthatta a közönség. A magyarországi bemutatón Andrew Lloyd Webber is jelen volt.
Az előadás minden eddigi rekordot megdöntött, ebben az évadban lesz 30 éve, hogy teltházzal fut a Madách Színházban.
A Macskákat 1991-ben követte a József és a színes szélesvásznú álomkabát, amelyet a Madách Színház 2008-ban felújított. A musical a korábbi verzióhoz képest új részekkel gazdagodott, és túl van már a 100. előadáson.
A Webber-musicalek sorában a következő a Szerelem arcai volt, amelyet a Madách Kamara tűzött műsorára 1996-ban nagy sikerrel.
A rekordot rekordra halmozó Webber-művet, Az Operaház Fantomját az 1986-os világpremier után tizenhét évvel mutatta be a Madách Színház. A mai napig óriási sikerrel játszott musical hamarosan a 700. előadását éri el.
2005-ben egy kevésbé ismert Webber-musical következett. A Volt egyszer egy csapat az eredetihez képest átírt változatban került színre Budapesten. A munkálatokban maga Webber is aktívan részt vett, és a bemutatót is kitüntette jelenlétével.

A Madách Színház Miklós Tibor fordításában, nagyzenekar közreműködésével, non-replica változatban mutatta be rockoperát.

Szereposztás:

Jézus – Csengeri Attila, Feke Pál, Tóth Attila

Judás – Serbán Attila, Száraz Tamás, Varga Lajos

Mária Magdolna – Balogh Anna, Gallusz Nikolett, Polyák Lilla

Pilátus – Posta Victor, Sasvári Sándor, Venyige Sándor

Heródes – Ádok Zoltán, Nagy Sándor, Szerednyey Béla

Kajafás – Csórics Balázs, Kőrösi András, Szvétek László

Annás – Arany Tamás, Klinga Péter, Pankotay Péter

Péter – Barát Attila, Merán Bálint, Nagy Balázs

Simon – Németh Gábor, Sánta László, Szentirmai Zsolt

3 Démon – Ladinek Judit, Molnár Szilvia, Várady Viktória, Baranyai Annamária, Végvári Eszter, Wégner Judit

3 Pap/Apostolok – Bereczky G. Zoltán, Borbély Richárd, Ekanem Bálint, Miskovics Róbert, Mizsei Viktor, Sándor Dávid

Feleségek – Nyári Darinka, Ress Hajnalka

Díszlettervező: Rózsa István

Jelmeztervező: Rományi Nóra

Zenei vezető:  Kocsák Tibor

Koreográfus:  Tihanyi Ákos

Rendező: Szirtes Tamás

www.madachszinhaz.hu