Ha lesz egy férfinak… – A Gólem Színház bemutatója

Az előadás az Ószövetség egyik isteni parancsát, a lázadó és engedetlen gyermek történetét dolgozza föl rendhagyó módon.

Ha lesz egy férfinak… címmel mutatja be kedden új előadását a Gólem Színház, amelynek az idei évadtól a Jurányi Produkciós és Közösségi Inkubátorház ad otthont. A Ha lesz egy férfinak… című előadás az Ószövetség egyik isteni parancsát, a lázadó és engedetlen gyermek történetét dolgozza föl rendhagyó módon.

Mint írják, a Gólem Színház 2012-es évadnyitó darabja, a Ha lesz egy férfinak… című előadása a szülő-gyermek-közösség viszony dramatikusságára koncentrál. A történet interpretációja egyrészről szigorú hagyományokat követ, másrészről rendhagyóan új értelmezést kap Frenák Pál és Visky András feldolgozásában. Borgula András rendező a zsidó hagyományt ötvözte az interpretáció és az improvizáció módszereivel az új darabban.

Az előadás első része egymásra épülő alkotói munka. Visky András író színműve és Frenák Pál koreográfiája kel különös és egymásba fonódó életre Marie-Julie Debeaulieu, a Frenák Pál Társulat tagja, valamint Takátsy Péter – a Katona József Színház színésze – és Szilágyi Kata – a HOPPart Társulat tagja – előadásában.

Az előadás második része teljes mértékben improvizációra épül. A törvényt egy-egy közéleti személyiség, illetve a közönség értelmezi. Az ekkor születő mondatokból, gondolatokból folytatódik a Ha lesz egy férfinak… kezdetű címadó mondat.

A közönség azonban nemcsak a helyszínen mondhatja el véleményét, benyomásait. A Gólem Színház Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/golemszinhaz) kommentekben is hozzájárulhat, valódi alkotójává válhat a darabnak – áll a közleményben.

www.golemszinhaz.hu

Forrás: MTI