MR2 Akusztik+ a Müpából – Kiscsillag

MR2 Akusztik+ a Müpából
Kiscsillag

Időpont: 2012. október 19. 20:00 – 22:00
Helyszín: MÜPA, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Leskovics Gábor – gitár, ének, billentyű,

Lovasi András – ének, gitár,

Mihalik Ábel – dob, vokál,

Ózdi Rezső – basszusgitár

Vendég: Pásztor Anna, Vedres Csaba

„Egy jó dal olyan, mint egy szép manöken. Sokféle ruhát adhatsz rá, jól néz ki bármiben, sőt még meztelenül is” – állítja Lovasi András, a Kiscsillag együttes fő dalszerzője. Erről készül tanúbizonyságot adni ez a keserű és mégis életvidám rock ’n’ roll zenekar, amely ezúttal különleges akusztikus koncertre várja a közönséget. „Az igazi kihívást ilyenkor az jelenti, hogy megállnak-e, érvényesek maradnak-e ezek a dalok ebben a közegben, az akusztikus miliőben, esetleg mi újat tudunk meg róluk mi, akik a »szüleik« vagyunk. Vannak Kiscsillag-dalok (Fecskés, Elegáns tűnődés, Nehézbörtönsúlyzó), amelyek szinte ilyen koncertekre íródtak, hozzájuk se kellett nyúlni, mi több, itt kezdtek élni igazán – meséli Lovasi. – Olyan is van (így a Pénz miatt), amiből csak a szöveget és az énekdallamot tartottuk meg, vagy néha még azt sem, például az Állnak a férfiak és az Ülnek a kiscsajok esetében. Néhány dal csak áll ott a színpad közepén, védtelenül, mint Jancsó-filmben a meztelen nő, mert a zenekar a színpadra lépés előtt leszedette vele a hangszerelés-páncélját. Mi, a szülei pedig csak nézzük, hogy szerepel a gyerek, és fognánk is a kezét, meg nem is, mert ugye, ha itt is megállja a helyét, akkor lassan tényleg kész az önálló életre, és el lehet engedni, mivel a jég alatt is megél. Szóval ilyenkor talán azt teszteljük, hogy jó dalokat írunk-e.”

A kísérletben a zenekar tagjain kívül részt vesz Vedres Csaba zongorista, hazánk egyik legismertebb dzsessztehetsége, valamint a táncosként, MC-ként, énekesnőként és színésznőként is ismert Pásztor Anna.

Az MR2 Akusztik+ a Müpából – az MR2-Petőfi Rádió jól ismert akusztikus stúdiókoncertjeinek mintájára – koncertszínpadi körülmények között születő új sorozat, amely a közmédia (MR2-Petőfi Rádió, m1) és a Művészetek Palotája koprodukciójában jön létre. A hazai minőségi könnyűzene kiemelkedő előadóival készülő rádiós-televíziós felvételeket az alkotók a Müpa-beli koncertek értékeivel ötvözik, így a koncertélmény és a felvétel folyamatának kulisszatitkai egyszerre tárulnak a közönség elé. (A sorozat egy-egy darabját az m1 később felvételről sugározza hétvégi főműsoridőben.)

Rendező: Művészetek Palotája

Forrás: MÜPA