Rendhagyó kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Az Újrafestett valóság – Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében című tárlat húsz mozgássérült, valamint húsz ép képzőművész közös alkotásait mutatja be.

Meghosszabbítva, december 9-ig látható az Újrafestett valóság – Rendhagyó kiállítás a sokszínűség jegyében című tárlat a Magyar Nemzeti Galériában.

A Mozgássérültek Budapesti Egyesülete és a Magyar Nemzeti Galéria együttműködésében, a Poli-Farbe magyar festékgyár támogatásával megvalósult kiállítás húsz mozgássérült – szájjal és lábbal festő, látható és kevésbé látható fogyatékossággal élő -, valamint húsz ép képzőművész közös alkotásait mutatja be – tájékoztatta a galéria az MTI-t. A kiállítást november 23-án és december 7-én este 10 óráig láthatják az érdeklődők.

Szűcs György, a galéria főigazgató-helyettese a szeptemberi megnyitón kiemelte: a galéria nagy hangsúlyt fektet az esélyegyenlőségi programokra, amelyek segítségével a múzeumpedagógusok és kiállítás-szervezők egy egészen újfajta szemléletet tudtak meghonosítani a kiállítóterekben; aktív, befogadó és újfajta szemléletű tárlatokat tudtak megrendezni.

Forrás: MTI