Új Tankcsapda album jön

A három év után megjelenő stúdiólemezt nyolcállomásos koncertturné követi. 

A Rockmafia Debrecen című, november 8-án megjelenő album lesz a zenekar első stúdiólemeze, amelyet már az év elején érkezett Sidlovics Gábor gitárossal együtt rögzített. Az új albumon 12 dal kapott helyet, köztük a márciusban közzétett első friss szám, az ország mai közérzetével foglalkozó, szókimondó M. A. F. V., illetve a Hatalom nélküli rend; mindkettőhöz videoklip is készült.

A lemez megjelenését követően indul a Tankcsapda Rock a nevem című őszi turnéja; az első állomás november 10-én Miskolcon lesz, és december 29-én a hagyományos debreceni bulival zárul a Főnix Csarnokban.

Az együttes 1989-ben alakult, és eddig tizenkét albumot készített. A Tankcsapda ezen a néven 1989. október 14-én lépett fel először Debrecenben, az Auróra vendégeként, és abban az évben decemberben jelent meg első demokazettája Baj van! címmel. A zenekar 2009. augusztus 10-én, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján több mint 35 ezer néző előtt adott 20. születésnapi szuperkoncertet.

Legfontosabb lemezei: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003). Legutóbbi stúdióalbuma 2009-ben jelent meg Minden jót címmel. A zenekarban az alapító Lukács László énekel és basszusgitározik, Sidlovics Gábor gitározik és Fejes Tamás dobol.

Forrás: MTI