Elhalasztja a Pinokkió bemutatóját a Katona József Színház

A premiert a címszereplő balesete miatt tartják egy héttel később.

Az eredeti időpont helyett október 19-én mutatja be a Pinokkió című produkciót a Katona József Színház, a premiert a címszereplő balesete miatt tartják egy héttel később.

Keresztes Tamás a szerda esti próbán sérült meg. Balesete miatt a Pinokkió című produkció bemutatója és előadásai október 12-én, 13-án és 14-én elmaradnak – áll a színháznak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében. Mint írják, az október 12-i és 14-i előadás jegyei a Pinokkió későbbi előadásaira cserélhetők vagy visszaválthatók a Katona József Színház jegypénztárában október 27-éig.

A Pinokkió október 19-i bemutatójára érvényesek az október 13-ra megváltott jegyek. A hős és a csokoládékatona című produkció október 19-i előadása elmarad, a jegyek átcserélhetők a november 30-i előadására, vagy november 5-ig visszaválthatók.

Parti Nagy Lajos Pinokkió-feldolgozását Ascher Tamás állítja színpadra; a Katona József Színház történetében először szerepel a repertoáron kimondottan családi előadás. A szerző „gyerekbábthrillerét” Carlo Collodi és Alekszej Tolsztoj motívumainak felhasználásával írta, a zenét Selmeczi György szerezte. A produkciót 8 éves kortól ajánlják. Az előadásban a Pinokkiót alakító Keresztes Tamás mellett többek között Haumann Péter, Bezerédi Zoltán, Kovács Lehel, Elek Ferenc és Fekete Ernő játszik.

Forrás: MTI

,