Rockfilmmmel debütált a Maffiózók alkotója

A Not Fade Away című zenés dráma a 60-a években játszódik, a filmben New Jersey-i kamaszok alakítanak rockbandát.

Kamaszok között játszódó rockmesével debütált filmrendezőként a Maffiózók című tévésorozat alkotója, David Chase a vasárnapig tartó New York-i Filmfesztiválon.

A Not Fade Away című zenés dráma történetét a hatvanas évek végére helyezte a rendező. A filmben New Jersey-i kamaszok alakítanak rockbandát.

A produkció zenei világa fölött Van Zandt, Bruce Springsteen E Street Bandjének a gitárosa bábáskodott. Mint sajtóértekezletén elmondta, három hónapig készítette fel a színészeket. „Igazi együttes lett belőlük. Akár ma este is felléphetnének” – dicsérte őket.

A 67 esztendős rendező nagyon személyes filmnek nevezte alkotását, de tagadta, hogy önéletrajzi ihletésű volna, bár kamaszként maga is dobolt. A történet mozgatórugója a biztonság és a szabadság iránti vágy összecsapásában rejlik – fejtette ki.

Az 50. New York-i Filmfesztiválon bemutatott produkciót egyes kritikusok lelkesen fogadták, mások kissé mérsékeltebben nyilatkoztak róla. Az egyik bandatag apját alakító James Gandolfini játékát azonban Oscar-gyanúsként méltatták.

Forrás: MTI