Új programsorozatok a kaposvári Csiky Gergely Színházban

Azokhoz viszik el az előadásokat, akik valamilyen okból nem tudnak elmenni a teátrumba.

A színház társulata ezzel a kezdeményezéssel olyan könnyen és gazdaságosan „utaztatható” darabokat visz el a közönséghez, amelyek bárhol, bármikor előadhatók. A sorozat első produkciója Petőfi Sándor és Ferenczi György A helység kalapácsa című zenés vásári komédiája – mondta Szemerédi Fanni, a színház sajtófelelőse.

(MTI Fotó: Kálmándy Ferenc)

A színház számos akciót és újdonságot is kínál a nézőknek az új évadban. Minden hónapban legalább két alkalommal last minute akciót hirdetnek, ami az aznapi előadásra 50 százalékos jegyárkedvezményt jelent.

Szintén újdonság lesz, hogy nemcsak egész évadra szóló bérletet lehet vásárolni, hanem őszit és tavaszit is, amely három-három előadásra szól. Az Opera-beavató sorozat keretében Mozart három dalműve – a Figaro házassága, a Cosi fan tutte és a Don Giovanni – segítségével a nézők újszerű, beszélgetésre, az egyes részletek ismétlésére is lehetőséget adó módon ismerkedhetnek meg az opera műfajával.

A színház hétfőnként – összesen hat alkalommal – független társulatoknak is helyet ad, a Magyar Olvasástársaság és a VOSZ Somogy Megyei Szervezete kezdeményezése nyomán útjára indult a Cimbora-bérlet elnevezésű jótékonysági akcióval – vállalkozók, magánszemélyek bevonásával – pedig hátrányos helyzetű gyerekeket szeretnének színházi élményhez juttatni.

Forrás: MTI