Vörösborfesztivál Villányban

Neves pincészetek, pálinkaházak és kézművesek is kínálják termékeiket a rendezvényen, amely pénteken kezdődik a baranyai kisvárosban.

Az immár két évtizede, hagyományosan október első hétvégéjére időzített esemény résztvevőit ezúttal huszonöt borászat, hat pálinkaház és negyven kézműves mellett a helyszínre kitelepülő vendéglősök is várják.

Borokat a belvárosban felállított standoknál és a pincéknél egyaránt lehet kóstolni. A gazdák amellett, hogy az elmúlt egy-két évben készült primőr vagy a nagy évjáratú, különleges boraikat ajánlják, már az idei rozéjukból is töltenek az érdeklődők poharába.

A fő látványosságnak a szombati szüreti felvonulás ígérkezik, de lesz borrendi avatás, hordócsapolás, veteránautó-kiállítás, gyerekműsor, tűzijáték és utcabál is.

A fesztivál három napján számos helyi művészeti együttes és országosan ismert előadó lép fel Villányban. Koncertet ad a Benkó Dixieland Band, Vastag Csaba, a Vivat Bacchus, Tóth Vera, Király Linda és Király Viktor.

Mivel az előrejelzések szerint a hétvégén még kellemes idő várható, a szervezők több mint tízezer vendégre számítanak. Aki a fesztiválhoz kapcsolódóan szállást szeretne, annak érdemes a Pécs és Harkány közötti vendéglátóknál is érdeklődnie, a szabad villányi szobák nagy részét ugyanis már lefoglalták.

Időpont: 2012. október 5-7.

www.villany.hu

Forrás: MTI