Zenélésre csábítja a gyerekeket a Budapesti Nagy Hangszerválasztó

Számos ütős, fúvós, pengetős hangszerrel várja és csábítja zenélésre a kicsiket és a nagyokat a második II. Budapesti Nagy Hangszerválasztó pénteken és szombaton a fővárosban.

Zenetanárok és szakemberek instruálása mellett szinte minden hangszerrel megismerkedhetnek az érdeklődők a budapesti Merkapt Maraton Sportközpontban. A legősibb népi hangszerek mellett vonós, fa- és rézfúvós, valamint ütős hangszereket, zongorákat, elektromos gitárokat is kipróbálhatnak a gyerekek és felnőttek – áll a szervezők által az MTI-nek eljuttatott közleményben.

A program keretében a Nemzeti Filharmonikusok egy valódi jurtába invitálja a gyerekeket. A jurta és az általa megidézett népi világ szorosan összefonódik a zenével, így az ősi és népi hangszereket, illetve ezek modern változatait mutatják be. A sátorban lesznek különféle különleges hangszerek, lehet természetes alapanyagokból sajátot készíteni, de akár zenét hallgatni és korábbi koncertfelvételeket nézni is.

„Célunk ezzel, hogy felkeltsük, illetve tágítsuk a gyerekek érdeklődését a különböző zenei irányzatok iránt, illetve megismertessük őket a legősibb zenéléssel, a ritmussal” – tájékoztatta Nemzeti Filharmonikus Zenekar az MTI-t. A májusban nagy sikerrel megrendezett I. Budapesti Nagy Hangszerválasztóhoz hasonlóan a másodikat is a Budapesti Nagy Sportágválasztó keretében rendezik meg.

Az immár ötéves sportrendezvényen közel száz sportágban tehetik magukat próbára az érdeklődő fiatalok és idősebbek is. Sőt, olimpiai, világ- és Európa-bajnok élsportolókkal is találkozhatnak a látogatók.

A belépés mindenki számára ingyenes, a mozgáskorlátozottaknak külön bejáratot biztosítanak. A programról részletek a www.hangszervalaszto.hu internetes oldalon olvashatnak.

Forrás: MTI

, ,