Magyarország legnagyobb utcai táncversenye hétvégén a Városligetben

Hazai és külföldi táncosok csapnak össze vasárnap az utcai táncverseny nemzetközi bajnokságán a városligeti Pecsa Music Hallban.

A rendezvényen két világsztár produkciója, Guinness-rekord-kísérlet, hiphopkirálynő-választás és látványos fényshow várja a látogatókat a háromnapos Hip Hop Weekend záróakkordjaként.

A nemzetközi bajnokságon tizenhat csapat hetven egyéni indulója, köztük a szomszédos országok – Románia, Horvátország és Szlovénia – legjobbjai csapnak össze – mondta el az MTI-nek a rendezvény kommunikációjáért felelős Reimann Szilvia.

A táncosok egy hatalmas, nyolcvan négyzetméteres színpadon mérik össze tudásukat. Produkcióikat a legnagyobb magyar tánciskolák oktatói és koreográfusai alkotta héttagú zsűri fogja értékelni. Az első helyezett 200 ezer forintos pénzjutalomban részesül.

A rendezvény különleges eseménye lesz a Miss Hip Hop Queen-választás. A zsűri tagjai között szerepel Karsai Zita, Kőváry Barna, Király Péter és BLR. A versenyen a legtehetségesebb és legszebb lányok vetélkednek. A bajnokságra elfogadta a meghívást az ismert francia formáció, a Les Twins is, amely most látogat először Magyarországra.

Az ikerpár előadásainak különlegessége, hogy egymás tükörképeiként mozognak, igazi „gumicsontozatú” táncosokként – hangsúlyozta Reimann Szilvia. Az Egyesült Államokban óriási népszerűségnek örvendő ikerpár rövid produkcióval érkezik a vasárnapi rendezvényre. Workshopot is tartanak, amelyen megkísérlik megdönteni a közös táncoktatás tömegrekordját.

A háromnapos Hip Hop Weekend keretében pénteken a Budapest Park várja az érdeklődőket a hazai, valamint holland, német és horvát breaktáncosok versenyével – mondta el az MTI-nek a szervező, Hajdú Róbert. Szombaton a kosárlabdáé lesz a főszerep a Fővárosi Műjégpályán, ahol egyebek mellett koncertek, graffitibemutatók és magyar olimpikonok várják a látogatókat.

Bővebb információt a http://hiphopweekend.hu/ című oldalon találhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI

,